Καλό είναι να θυμόμαστε ότι τα φυσικά προϊόντα δεν θεραπεύουν από μόνα τους, αλλά δίνοντας χρήσιμα συστατικά στον οργανισμό τον βοηθάν να κινητοποιήσει τις δικές του αυτοθεραπευτικές δυνάμεις. Οπότε, τα προϊόντα που αναφέρονται δεν προορίζονται να διαγνώσουν, κατευνάσουν, θεραπεύσουν ή αναστείλουν μια συγκεκριμένη ασθένεια, ή μια κατηγορία ασθενειών. Θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον οικογενειακό σας γιατρό, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ο σίδηρος, η αναιμία και ο μεταβολισμός

Η έλλειψη σιδήρου είναι το συχνότερο πρόβλημα διατροφής παγκοσμίως. Ο σίδηρος είναι αναπόσπαστο μέρος πολλών πρωτεϊνών και ενζύμων που είναι απαραίτητα στοιχεία στην υγεία.


Στον άνθρωπο ο σίδηρος είναι βασικό συστατικό των πρωτεϊνών που μεταφέρουν το οξυγόνο. Αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για την ανάπτυξη των κυττάρων. Η έλλειψη σιδήρου περιορίζει τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Προκαλεί κούραση, αναιμία, μειωμένη απόδοση και ανεπάρκεια του συστήματος άμυνας του οργανισμού.

Η αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου είναι συχνή πάθηση. Από την άλλη, η υπερβολική φόρτωση του οργανισμού σε σίδηρο είναι τοξική για ζωτικά όργανα. Περίπου τα δύο τρίτα του σιδήρου του οργανισμού βρίσκονται στην αιμοσφαιρίνη.

Οι αποθήκες του οργανισμού σε σίδηρο ρυθμίζονται από την απορρόφηση του από το έντερο. Ο σίδηρος της διατροφής που απορροφάται από το έντερο, ανήκει βασικά σε δύο κατηγορίες: τον οργανικό σίδηρο που προέρχεται από ζωικής προέλευσης τρόφιμα και τον ανόργανο που προέρχεται κυρίως από τα φυτά.

Τα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο είναι: συκώτι, κρέας, θαλασσινά, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα), φασόλια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μπρόκολο), ψωμί και δημητριακά.

Σήμερα όμως, λόγω μειωμένης θρεπτικής αξίας των τροφίμων, η έλλειψη σιδήρου αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά με κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής φυσικής προέλευσης.
Δοκιμάστε το Forever Nature-Min
//gallery.foreverliving.com/gallery/FLP/image/products/037_large.jpg
σε συνδυασμό με το μοναδικό Forever B12 Plus.//gallery.foreverliving.com/gallery/FLP/image/products/188_large.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου