Καλό είναι να θυμόμαστε ότι τα φυσικά προϊόντα δεν θεραπεύουν από μόνα τους, αλλά δίνοντας χρήσιμα συστατικά στον οργανισμό τον βοηθάν να κινητοποιήσει τις δικές του αυτοθεραπευτικές δυνάμεις. Οπότε, τα προϊόντα που αναφέρονται δεν προορίζονται να διαγνώσουν, κατευνάσουν, θεραπεύσουν ή αναστείλουν μια συγκεκριμένη ασθένεια, ή μια κατηγορία ασθενειών. Θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον οικογενειακό σας γιατρό, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Σώστε τα μαλλιά σας από την πιτυρίδα

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από τις χαρακτηριστικές λευκές νιφάδες της πιτυρίδας, οι οποίες κολλάνε στα μαλλιά ενώ σε προχωρημένες περιπτώσεις πέφτουν και πάνω στα ρούχα, σχηματίζοντας μια ιδιότυπη μορφή "χιονιού" πάνω στους ώμους. Για να τις εξαφανίσετε δια παντός χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας ώστε να αποκτήσετε υγιή και "καθαρά" μαλλιά επί κεφαλής.


Η πιτυρίδα είναι ένα από τα σημαντικότερα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι άντρες και το οποίο εν αγνοία τους να εντείνεται όταν χρησιμοποιούν κατά κόρον ζελέ και κρέμες styling στα μαλλιά τους χωρίς ωστόσο να φροντίζουν να απομακρύνουν τα κατάλοιπα αυτών των προϊόντων με τακτικό λούσιμο όπως θα 'πρεπε.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί η απόπτωση των φολίδων από την επιδερμίδα της κεφαλής σχετίζεται εν μέρη και με την υπερβολική αύξηση των πληθυσμών αυτών των μυκήτων στο τριχωτό της κεφαλής λόγω της αυξημένης παραγωγής λιπαρών οξέων που αποτελούν τη βασική τροφή αυτών των μικροοργανισμών.

Η πιτυρίδα για άτομα που υποφέρουν από αυτή δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα, καθώς συχνά το "χιόνι" στα μαλλιά συνοδεύετε και από έντονο κνησμό και ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής.

Tips:

- Για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία πρέπει να λουζόμαστε τακτικά με το αντιπιτυριδικό σαμπουάν (καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα το πολύ) και να αφήνουμε τον αφρό του προϊόντος στα μαλλιά για 2-4 λεπτά ώστε να δρα κατά των μυκήτων. Δοκιμάστε το Aloe-Jojoba Shampoo και Aloe-Jojoba Conditioning Rinse.

- Το απαλό μασάζ με τα δάχτυλα κατά το λούσιμο βοηθάει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αντίθετα το τρίψιμο των μαλλιών με τα νύχια αντενδείκνυται γιατί ερεθίζει την επιδερμίδα του κεφαλιού και εντείνει την απολεπιστική διαδικασία και τον κνησμό.

- Το βούρτσισμα των μαλλιών δεν μας βοηθά να απαλλαγούμε από την πιτυρίδα όταν δεν συνοδεύεται με τακτικό λούσιμο. Κι αυτό γιατί με το βούρτσισμα οι φολίδες ξεκολλάνε από την επιδερμίδα της κεφαλής αλλά δεν απομακρύνονται καθώς κολλάνε στην τρίχα, ειδικά στα άτομα που έχουν λιπαρά μαλλιά.

- Προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικά προϊόντα styling που δεν θα ερεθίσουν το δέρμα της κεφαλής σας. Δοκιμάστε το τέλειο κράτημα τou Styling Gel και του λακ μαλλιών Aloe Pro Set.

-Για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή, δυνατά και απαλλαγμένα από πιτυρίδα μπορούμε να ψεκάσουμε το τριχωτό της κεφαλής με το Aloe First, ένα μοναδικό μείγμα αλόης και 11 βοτάνων. Θα καταλάβετε την διαφορά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου